Twittertaal

Uitleg over Twittertaal, voorbeelden van twittertaal.

Twittertaal is de taal die de gebruikers van twitter spreken om in de 140 tekens die ze mogen gebuiken hun bootschap over te brengen. Twittertaal bestaat sinds 2005, toen werd Twitter opgericht en met zijn eerste nederlandse gebruikers werd ook Twitertaal geboren.

Wat is Twitter?

Twitter is een dienst gebruikers korte berichtjes van maximaal 140 tekens publiceren met bijvoorbeeld hun telefoon. Twitter is een sociaalnetwerk, micro-blogging site waarop men zichzelf, zoals bijboorbeeld op Facebook, een profiel en een avatar kan aanmeten. De taal die men op twitter spreek word ook wel twittertaal of smstaal genoemd, omdat deze korte berichtjes uit het sms tijdperk komen.

Twittertaal, wat is het?

De gebruikers van twitter heeft haar eigen taal die men spreekt om in de 140 tekens die ze mogen gebuiken hun bootschap over te brengen. Ook zijn er verschillende woorden ontaan op de micro-blogging site zoals tweeple wat voor people of mensen staat.

Tweet

Wat is een Tweet?

Een tweet is een neiuwe post of een nieuwe status op twitter, deze mag maximaal 140 karakters lang zijn.

Wat is een Retweet?

Een Retweet is een andwoord op een tweet of een herpost, repost van de tweet. Hiermen kan men interesse tonen in en nieuwsbericht of tweet tonen.

# Hashtag

Wat is een Hashtag (#)?

Een hashtag, #, is een teken of een acroniem, dat word gebruikt om een tweet te omschrijven. Door een #hashtak voor een lettergroep te zetten anderen anderen die dat ook gedaan hebben uw post sneller terug.

Twittertaal